Reactie plaatsen

Reacties

Hans Meulenbrock
3 maanden geleden

Kan mij iemand het adres van Patrick Eggink geven. Hij zat in 1989 en 1990 samen met mij aan boord. Patrick was Matr 1 TDE.

Hans Annink
6 maanden geleden

Wie kan mij helpen aan de kleurnummers van de poolster ik ben hem op schaal 1:100 aan het bouwen. Bij voorbaat mijn dank. vriendelijke groet, Hans Annink

Ellie de Witte
6 maanden geleden

Ik ben op zoek naar mijn oom Gerrit de Witte, geboren in Almelo, gehuwd en 2 kinderen. In de jaren 70 was hij marinier, ik ben toen een keer in Den Helder op zijn schip geweest. Bedankt voor het meezoeken

Hans Hoekmeijer
6 maanden geleden

Periode 74 / 80 Hans Hoekmeijer Mach 1

Shel
8 maanden geleden

Ik be n op zoek naar AMArjen van Rheenen

Hans Annink
een jaar geleden

Ik ben aan boord gekomen, tijdens de afbouw in 1964 en heb de proefvaart meegemaakt. Pracht schip mooie slaapverblijven, dat was op de jagers en de kruisers wel even anders. MOOI SCHIP

Cor van Dongen
2 jaar geleden

Ter info:
Ik wilde hier even melden dat ik onlangs mijn oude marine foto's en dia's aan de beeldbank van het NIMH heb geschonken. Zij maken een hoog resolutie scan die ik digitaal heb terug ontvangen zodat ik ze toch ook nog kan zien en bewaren.
Ik mocht zelf de beelden van commentaar voorzien. Misschien vinden anderen dit ook interessant om te doen.
De beeldbank van NIMH is heel interessant en je kunt er snel en eenvoudig veel informatie en beeldmateriaal vinden.

https://nimh-beeldbank.defensie.nl/foto-s/?fq%5B%5D=search_s_mediatype:%22Foto%27s%22&fq%5B%5D=search_s_creator_naam:%22Cor%20van%20Dongen%22&mode=gallery&view=horizontal&sort=random%7B1615135736836%7D%20asc&page=1&reverse=0

Groet uit Frankrijk
Cor van Dongen

Karel Budde
2 jaar geleden

Ik was als marinier geplaatst van medio augustus 1980 tm augustus 1982 Ik heb gewerkt met Marcel Kruk, Sgr Tokaya, de ruiter en er de Woude.

Alex van Dalen
2 jaar geleden

Mijn eerste contact met de Poolster was ergens voorjaar van het jaar 1968.
Mijn vader, toentertijd Sgthofm A. Van Dalen, was daar geplaatst.
Kan mij herinneren dat we ergens in dat voorjaar met KM-bussen vanuit Den Helder naar Rotterdam werden gereden voor het deelnemen aan een varende ouderdag.

Opstappen in Rotterdam en die dag varen naar Den Helder om laat, tijdens hoog water daar af te meren.

Die dag stond er best wel een puist wind. NW8 en ter plaatse werd er aan de bezoekers gevraagd of ze mee terug wilden varen met de Poolster of terug met de bus die toch weer terug moest naar Den Helder.

Ik zag de bui al hangen... Mijn moeder, die toentertijd net 3 maanden onbedoeld zwanger was van mijn jongste zusje werd al misselijk van een beschuitje met suiker.
Maar... we bleven. Mijn zus, moeder en ik werden in de gouden bal gezet met nog een aantal die mee terug wilden varen..

Wat me tot aan de dag als vandaag is bijgebleven is dat ik een prachtdag heb gehad. Waarbij menig opstapper en bemanningsleden kotsmisselijk over de reeling hingen.
En mijn moeder? Die was die dag totaal niet meer misselijk en heeft zich helemaal volgevreten aan de indische maaltijd die geserveerd werd die dag.

6 maanden later.. begin november werd mijn jongste zusje geboren. Mijn vader was daar niet bij maar zat met de Poolster ergens in de Antillen.

Mijn liefde voor de KM is wel geboren tijdens deze korte reis van Rotterdam naar Den Helder met windje 8 op de kop.
In 1973 ben ikzelf bij de Marine in dienst gekomen. Heb alles gevaren van kruiser, jagers, fregatten, onderzeeboten en mijnenjagers aan toe.
Maar eigenlijk is mijn liefde geboren op de A835 als toentertijd 13 jaar oude knulletje.

Cor van Dongen
2 jaar geleden

Om mijn oude dia's en foto's in de goede volgorde te plaatsen zou ik graag een vaarschema willen hebben van de Poolster. Voor mij gaat het om 1973 - 1975.
Als er zo'n schema is zou ik die graag ontvangen. Bedankt vast
Groet
Cor van Dongen