Reactie plaatsen

Reacties

Hans Annink
6 maanden geleden

Ik ben aan boord gekomen, tijdens de afbouw in 1964 en heb de proefvaart meegemaakt. Pracht schip mooie slaapverblijven, dat was op de jagers en de kruisers wel even anders. MOOI SCHIP

Cor van Dongen
10 maanden geleden

Ter info:
Ik wilde hier even melden dat ik onlangs mijn oude marine foto's en dia's aan de beeldbank van het NIMH heb geschonken. Zij maken een hoog resolutie scan die ik digitaal heb terug ontvangen zodat ik ze toch ook nog kan zien en bewaren.
Ik mocht zelf de beelden van commentaar voorzien. Misschien vinden anderen dit ook interessant om te doen.
De beeldbank van NIMH is heel interessant en je kunt er snel en eenvoudig veel informatie en beeldmateriaal vinden.

https://nimh-beeldbank.defensie.nl/foto-s/?fq%5B%5D=search_s_mediatype:%22Foto%27s%22&fq%5B%5D=search_s_creator_naam:%22Cor%20van%20Dongen%22&mode=gallery&view=horizontal&sort=random%7B1615135736836%7D%20asc&page=1&reverse=0

Groet uit Frankrijk
Cor van Dongen

Karel Budde
een jaar geleden

Ik was als marinier geplaatst van medio augustus 1980 tm augustus 1982 Ik heb gewerkt met Marcel Kruk, Sgr Tokaya, de ruiter en er de Woude.

Alex van Dalen
een jaar geleden

Mijn eerste contact met de Poolster was ergens voorjaar van het jaar 1968.
Mijn vader, toentertijd Sgthofm A. Van Dalen, was daar geplaatst.
Kan mij herinneren dat we ergens in dat voorjaar met KM-bussen vanuit Den Helder naar Rotterdam werden gereden voor het deelnemen aan een varende ouderdag.

Opstappen in Rotterdam en die dag varen naar Den Helder om laat, tijdens hoog water daar af te meren.

Die dag stond er best wel een puist wind. NW8 en ter plaatse werd er aan de bezoekers gevraagd of ze mee terug wilden varen met de Poolster of terug met de bus die toch weer terug moest naar Den Helder.

Ik zag de bui al hangen... Mijn moeder, die toentertijd net 3 maanden onbedoeld zwanger was van mijn jongste zusje werd al misselijk van een beschuitje met suiker.
Maar... we bleven. Mijn zus, moeder en ik werden in de gouden bal gezet met nog een aantal die mee terug wilden varen..

Wat me tot aan de dag als vandaag is bijgebleven is dat ik een prachtdag heb gehad. Waarbij menig opstapper en bemanningsleden kotsmisselijk over de reeling hingen.
En mijn moeder? Die was die dag totaal niet meer misselijk en heeft zich helemaal volgevreten aan de indische maaltijd die geserveerd werd die dag.

6 maanden later.. begin november werd mijn jongste zusje geboren. Mijn vader was daar niet bij maar zat met de Poolster ergens in de Antillen.

Mijn liefde voor de KM is wel geboren tijdens deze korte reis van Rotterdam naar Den Helder met windje 8 op de kop.
In 1973 ben ikzelf bij de Marine in dienst gekomen. Heb alles gevaren van kruiser, jagers, fregatten, onderzeeboten en mijnenjagers aan toe.
Maar eigenlijk is mijn liefde geboren op de A835 als toentertijd 13 jaar oude knulletje.

Cor van Dongen
een jaar geleden

Om mijn oude dia's en foto's in de goede volgorde te plaatsen zou ik graag een vaarschema willen hebben van de Poolster. Voor mij gaat het om 1973 - 1975.
Als er zo'n schema is zou ik die graag ontvangen. Bedankt vast
Groet
Cor van Dongen

ton schoemaker
2 jaar geleden

beste mensen ik zie mij nergens op de bemanningslijsten staan zat ls ddk Dienstdoend korporal machinist ,b en ws ingedeeld voor de ramspanners en m chef was adj Mach Wijnands die my aan het sporten zette inplaats van naar het caf te gaan stat welop de mach foto met ltz tdw v/d Linden

Sadiq Hussain petty officer rtd pns moawin
2 jaar geleden

Hy I Sadiq Hussain petty officer rtd pak navy I served 4 years on pns moawin ex Poolster A835 I want to see captain commandant exo of Poolster.best wishes for all Poolster staff